Eigenschappen van een pagina

Elke pagina bevat pagina-eigenschappen die te vinden zijn via de Eigenschappen-knop. Deze pagina-eigenschappen helpen ook mee om hoger te komen in Google.

Gevonden willen worden in Google? Bekijk ook Google optimalisatie met Create Sites.

Alle velden die hieronder worden genoemd zijn optioneel. Create Sites zorgt voor alternatieve waarden zoals hieronder beschreven wanneer deze velden niet zijn ingevuld.

Omschrijving

Omschrijvingen worden gebruikt door zoekmachines zoals Google om in de zoekresultaten een korte beschrijving te geven zoals in het voorbeeld.

Per pagina is het mogelijk om een omschrijving in te vullen. Dit is echter optioneel. Wanneer er voor een pagina geen omschrijving is ingevuld, wordt automatisch de eerste regel(s) van de tekst gebruikt.

Gebruik zo min mogelijk speciale tekens, sommige zijn ook niet toegestaan.

Trefwoorden

Trefwoorden worden door zoekmachines gebruikt om pagina’s op te nemen in hun index. Vanwege het vele misbruik van deze trefwoorden gebruiken de meeste zoekmachines deze niet meer. Echter een zoekmachine vindt een pagina belangrijker naarmate titel, omschrijving, trefwoorden en de tekst op de pagina zelf overeenkomen.

Per pagina is het mogelijk om trefwoorden in te vullen. Dit is echter optioneel. De trefwoorden van een pagina worden automatisch toegevoegd aan de trefwoorden van de homepage. Daarom wordt aangeraden minimaal enkele trefwoorden voor de homepage in te vullen.

Gebruik geen speciale tekens deze zijn niet toegestaan.

Titelbalk

De titelbalk is de bovenste rand/balk van het venster van de browser. Dezelfde balk waarin ook bijvoorbeeld het ‘kruisje’ staan om een venster te sluiten. De tekst van de titelbalk wordt ook gebruikt wanneer bezoekers een Favoriet/Bookmark aanmaken en voor de link in de zoekresultaten van een zoekmachine zoals Google.

Per pagina is het mogelijk de tekst voor de titelbalk in te vullen. Dit is echter optioneel. Standaard wordt automatisch de koptekst of menu naam gebruikt als er geen tekst voor de titelbalk is ingevuld.

Alias

De alias wordt gebruikt om de pagina te kunnen bereiken. De alias wordt automatisch aangemaakt. Hierbij wordt de menu naam omgezet naar het goede formaat. Er mogen namelijk geen spaties of speciale tekens in een alias zitten. In de adresbalk van de browser verschijnt deze naam achter de domeinnaam.

Bijvoorbeeld: www.createsites.nl/mogelijkheden

De alias van een pagina kan worden gewijzigd. Dit is optioneel.